Acta del 1 de Junio 2011

Acta de l’Assemblea del Casc Antic de l’1 de Juny del 2011

 

Número de participants: més o menys unes 50 persones.

Lloc: al costat de l’hortet del Forat de la Vergonya.

Hora: s’ha començat més o menys a les 9h30 i s’ha acabat més o menys a quarts de 12h del vespre.

 

Punts en el ordre del dia:

1)Objectius de l’Assemblea: per què som aquí? què volem?

2)Relacions amb altres entitats del barri: quin ha de ser el vincle de l’assemblea amb les entitats del barri que ja existien abans de l’acampada de Plaça Catalunya?

3)Comunicació interna i externa: com ens organitzem per treballar? com ens informem entre nosaltres per estar ben coordinats? quin vincle establim amb l’assemblea general de Plaça Catalunya? de quina manera participem en les trobades de coordinació de totes les assemblees de barri?

4)Propostes concretes d’acció.

Torn obert de paraula: coses que s’han dit…

 

Sobre el punt 1 (objectius)

– el primer objectiu és justament venir aquí, trobar-nos, conèixer’ns, unir-nos, conscienciar-nos.

– partint de l’esperit de Plaça Catalunya (manifest de mínims) expandir-lo, sumar gent, ser molts. Arribar a gent que ara mateix no ha vingut a l’assemblea perquè potser és davant de la televisió. Arribar també a gent que ve de fora, nouvinguda, immigrants.

– desfogar-se: compartir els nostres problemes. Venim com a individus amb problemes personals molt diversos, però totes aquestes dificultats que enfrontem individualment tenen un orígen social, més general, comú.

– escoltar-nos: saber quines necessitats tenim. Escoltar el nostre barri. Intentar posar solucions concretes als problemes concrets i reals que vivim, habitualment, aquí i ara: corrupció, clientelisme, urbanització, redades policial quotidianes (especialment dirigides contra immigrants), càmeres policials, atur, desnonaments, desallotjaments, etc.

– sargir la comunitat: refer la xarxa social del barri, establir lligams de solidaritat entre nosaltres.

Sobre el punt 2 (relació assemblea amb entitats barri)

– conèixer les altres entitats del barri que ja existien prèviament a l’acampada de Plaça Catalunya. El Pla Integral n’inclou unes 80, en total. Aprofitar l’experiència d’aquestes entitats que fa més temps que estan actives. No anar a burxar en el passat, en possibles vells problemes interns de les entitats. Aprofitar l’ocasió creada per Plaça Catalunya per reactivar les reivindicacions veïnals, mirant cap al futur.

– no crear tensions entre les entitats del barri prèvies i l’assemblea: sumar esforços. No es tracta de confrontar-nos a través de la lògica del “o” (“estic a l’assemblea o estic a tal altra entitat del barri”), sinó d’entreajudar-nos a través de la lògica del “i” ( que la gent faci el que volgui: es pot estar a l’assemblea i a totes les entitats que es desitgi).

Sobre el punt 3 (comunicació interna i externa)

 

– abans de poder fer propostes cal crear caliu. Si no hi ha comunitat no hi ha assemblea. Importància del fet de saber qui som, conèixer’ns per poder crear un clima de confiança, proximitat, i a partir d’aquí anar treballant tots junts.

– per ajudar l’assemblea ens hem d’entreajudar, intercanviar coneixements per aprendre els uns dels altres a funcionar millor. Per exemple, aprendre a fer assemblees, si no es té experiència prèvia.

– som molts, i l’esperança és ser-ne encara molts més: si ens volem entendre bé i funcionar amb eficàcia cal prioritzar l’organització. La base de l’èxit és una bona organització i també una bona difusió.

– no voler córrer, anar massa de pressa. Tenir molta paciència. Cal anar de lo més simple, a lo més complexe. La prioritat és consolidar una bona base sobre la qual de mica en mica podrem anar construint les nostres propostes concretes. Això demana molt de temps i dedicació abans de veure realment els fruits d’aquest esforç.

– per organitzar-nos millor caldria anar creant comissions de treball per dividir tasques i tractar temes específics. Per exemple, una comissió de comunicació perquè hi hagi un contacte permanent entre nosaltres (ja sigui a través d’un correu electrònic, pàgina web o blog).

– utilitzar el boca boca per fer saber a la gent del barri l’existència i els objectius de l’assemblea. Ser humans, propers, informar la gent dels llocs habituals que freqüentem, el mercat, les botigues, etc. Penjar pancartes als balcons (no s’ha acabat de concretar què es posa exactament a les pancartes, en el cas que es volgui posar un sol lema). Fer cassolades cada vespre entre 21h i 21h30.

Sobre el punt número 4 (accions)

– hi ha d’haver una via d’acció i una de reflexió.

– fer trobada lúdico-festiva per conèixer’ns millor. Convidar també les altres entitats del barri que volguin venir a conèixer’ns. No s’ha fixat data específica per fer la trobada.

Acords a què s’ha arribat en tancar la sessió:

 

– es fixa un dia de la setmana, un horari i un lloc per a fer l’assemblea: en principi serà cada dimecres de 20h a 23h, al costat de l’hortet del Forat de la Vergonya.

 

Una respuesta a “Acta del 1 de Junio 2011

  1. Vecinas,
    Es hora de olvidar nuestras diferencias y de juntarnos en una lucha común contra la tiranía del dinero, para recuperar la vida. Una vida digna que merezca la pena ser vivida. Porque somos un barrio que provee de criadas a la burguesía catalana, porque tenemos demasiada población reclusa, demasiados jóvenes encerrados en reformatorios, demasiada gente que no puede acceder a los recursos básicos que necesitan para asirse y salir adelante….. Y encima tenemos que aguantar a todos los turistas y modernos, con sus desproporcionadas vidas de lujo y felicidad demostrada, a maderos que nos piden los papeles cada día, que nos tratan como si fuéramos basura, a políticos que dicen gobernar por nuestro bien…. A especuladores que comercian y negocian con nuestras casas.
    Desde aquí decimos basta. Defenderemos nuestra dignidad con uñas y dientes si hace falta.
    La dignidad de las madres humilladas, de los padres derrotados, de los hijos sin futuro. Decimos basta! Es hora de luchar! Ya no tenemos más miedo!