VIERNES 18 NOVIEMBRE A LAS 19 H, TODOS A LA PLAZA CATALUNYA

18 NOVIEMBRE A LAS 19 H

CRIDA EDIFICI 150

Lugar: Plaça Catalunya

Avui 10 de Novembre del 2011, aquí, al barri del Gornal de l’Hospitalet, volem recordar a M.P. i a la seva gent. Estem aquí per afirmar col·lectivament, un any després, que el seu suïcidi, el seu últim gest, aquell que concern i compromet allò més fonamental que compartim, la nostra vida concreta, no serà en va i no el deixarem caure en l’oblit. En M.P. es va quedar sense feina, va ser desnonat i anava a ser desallotjat per Adigsa; finalment va ser ignorat per serveis socials. A l’edifici15o en som molts i moltes amb casos similars. Ara gràcies a les pràctiques de suport mutu que el moviment està generalitzant als barris ens hem trobat i hem passat a l’acció. Ara tenim un espai i som moltes per defensar-lo. Hem trobat una eina de lluita i avui i des d’aquí cridem a estendre-la!

Cridem a totes i tots aquells que estan en una situació difícil, als que volen resistir junts i als que s’organitzen, a prendre edificis abandonats per omplir-los de vida comuna. L’acció de prendre l’edifici15o amb el Moviment ha posat a nostra disposició una eina de lluita efectiva per fer front a la situació present. Cridem a persones amb fills que viuen en espais inhabitables, a aturades i aturats, a joves i a jubilats, a famílies desnonades i ara disperses a casa d’amics i familiars, cridem a les assemblees de barri i a les xarxes de suport mutu, cridem a qualsevol dels grups i associacions que porten molt de temps organitzant-se als territoris, cridem a qualsevol a passar a l’acció. Hi han milers de pisos buits i milers de persones en situacions impossibles. L’acció és irreversible. Només l’acció modifica la duresa de la realitat.

Nosaltres ja vam escollir actuar plegades, en cada territori i en cada conflicte, per mai més estar soles davant d’un poder que parla molt, promet falsament i amenaça sense parar, però no escolta. Perquè sabem que guanyi qui guanyi el 20N nosaltres perdem sempre, hem decidit passar per sobre de les eleccions i escollir actuar. Tenim un món per prendre.

Nosaltres som el 99%, nosaltres som qualsevol. Durant molt de temps hem patit cadascú a casa seva problemes que compartim: L’accés a l’habitatge, la dificultat d’arribar a final de mes, la manca de mitjans, l’entorn hostil a la feina i al carrer. Durant massa temps hem estat a la defensiva davant l’atac de l’estat capitalista contra les nostres vides.

Això ha produït un efecte terrible sobre les maneres amb les que habitem tant el barri com l’activitat que ens sosté. Desconfiança i por davant els altres. Aïllament, i amb aquest un sentiment de fragilitat i d’impotència que ens arribà a convèncer de l’inevitable fatalitat del món tal com és. Aquest estat d’esperit va deixar camp lliure a la corrupció que domina el planeta capitalista: El diner per davant de tot i de tothom; primar l’aparença espectacular de triomfs vergonyosos contra la riquesa de la vida comuna i la solidaritat pràctica; la destrucció de la resistència organitzada als barris i a la feina; la follia col·lectiva de la bombolla immobiliària i borsària -lloada des dels púlpits de la premsa com l’última ocurrència infal·lible per fer-nos sortir de la misèria-. Llàstima que els “gurus” eren els mateixos banquers que ens escanyaven, que després esdevenien ministres d’economia perquè tot quedés en el mateix joc obscè de l’1%.

Ara hem despertat.

Amb el moviment 15 M estem entenent allò que deia un savi del Renaixement: “La Fortuna no canviarà si no canvia l’Ordre.”

La Nostra elecció: l’Acció.

15-M / Edifici 15-O

Convoquem una concentra-acció el divendres 18 de novembre a la plaça de Catalunya a les 19h

Los comentarios están cerrados.