Dia gratis d’e-rebuig 18-12-2011

Dia gratis d’e-rebuig (18-12-2011)
Reutilització d’aparells elèctrics i electrònics rebutjats!

L’ús de productes electrònics ha crescut substancialment durant les últimes dues dècades. D’acord amb la “Consumer Electronics Association” (CEA), els nord-americans tenen aproximadament 24 productes electrònics per nucli familiar.

Quants aparells elèctrics i electrònics tens a casa teva? Quants d’ells no fas servir i s’han convertit en un trasto?

Generem tones de residus. Un percentatge cada vegada més gran vénen d’aparells i dispositius electrònics de tot tipus. Darrere d’aquestes restes hi ha diners (quan comprem un aparell elèctric o electrònic hem pagar el que costarà el seu futur reciclatge), i també riscos, d’aquí la importància d’establir un sistema eficient de recollida, reutilització i reciclatge d’aquests aparells.

Quan un aparell deixa de funcionar el més adient és portar-lo a un punt verd on serà desmantellat per reutilitzar o aïllar els materials perillosos contaminants, principalment: plom, mercuri, cadmi, crom, PBB i PBDE (aquests últims són retardants de flames).

El problema és que recents estudis de la “Organització de Consumidors y Usuaris” (OCU) confirmen que:

* Els usuaris tenen dificultats per desfer-se dels aparells usats.
* Sovint es manipulen en llocs no autoritzats: deixalleries, desguassos, naus, descampats
* Es sospiten circuits paral·lels, no autoritzats, de desballestament i ferrovelleria.
* Alguns aparells son esmicolats directament, sense control.
* Encara que són minoria, també hi ha residus que arriben a una planta de reciclatge autoritzada, però sorprenentment, no sempre es tracta de la més propera al seu lloc d’origen, amb un conseqüent mal gastament d’energia.

Si observem tots aquests problemes quan un aparell deixa de funcionar, hauríem doncs d’evitar portar als Punts Verds aquells aparells que que encara funcionen però que es queden antiquats o inutilitzats.

En aquest sentit hem organitzat el “dia gratis d’e-rebuig”, per reutilitzar aquells aparells que encara funcionen i no volem que entrin a una corrupta cadena de reciclatge poden-ho oferir a persones que poden donar-li una segona vida.

El que per a uns és un trasto per altres pot ser una joia.

Us convidem doncs a que vingueu a donar els vostres trastos elèctrics i elctrònics el diumenge 18 de desembre de 11:00 a 15:00 a la Carboneria (Compte Urgell 30) en una jornada on podreu desfer-us i emportar-us aparells elèctrics i electrònics classificats en tres gran línies:

* Línia blanca: frigorífics, rentadores, rentaplats, forns i cuines. (Aquests no es portaràn fisicament, s’abilitarà un plafó per deixar notes d’ofertes i demandes)
* Línia grisa: equips informàtics (teclats, CPUs, ratolins, scanners, impresores…), telèfons mòbils, carregadors…
* Línia marró: televisors, equips de música, vídeos, DVD’s, altaveus…

Actualment la societat capitalista/consumista/individualista s’enfronta a un col·lapse. Intentem canviar d’hàbits cap a una societat amb més qualitat de vida, més sostenible i social, regalant i reutilitzant no consumim i ens aveïnem.

Diumenge 18 de desembre de 2011 a la Carboneria (Comte Urgell 30, metro: Sant Antoni (L2) Urgell (L1))

Los comentarios están cerrados.