Projecció documental “A Tornallom” amb la presència de Videohackers

Dimarts 14/2/12 a les 19:30

Dimarts 14 de febrer a les 19:30 hores al local social d’EcoConcern: Cinefòrum. Projecció del documental A Tornallom: sobre la lluita de l’horta de La Punta (Valencia), del collectiu VideoHackers i amb la presència del seu realitzador.

 

Sinopsis:

A tornallom ens mostra imatges i testimonis de la lluita dels darrers mesos de 2002 i principis de 2003 per la defensa de La Punta, espai de l’horta. Els protagonistes principals son els veïns de tota la vida i joves vinguts de la ciutat i
que ocupen alqueries deshabitades.
Els veïns i els joves representen cultures molt diferents però, això no els impedirà entendre-se’n en allò fonamental: protegir La Punta de la cobdícia expansiva del port de València.


Aquest documental ens permet apropar-nos als estils de vida tradicionals de l’horta, ens permet conèixer la profunda indignació, la indefensió i els patiments
de la gent que, van a esser desposseïdes dels seus arrels culturals, dels seus mitjans de vida , dels seus habitatges.
A més a més, apareixen les reflexions i mobilitzacions d’una part de la societat valenciana defensora del desenvolupament sostenible.
Les actuacions de desallotjaments, enderrocaments i l’ arrasament dels camps van provocar manifestacions de suport, recursos administratius i moltes adhesions de la societat valenciana.
A tornallom es va projectar per primera vegada al Jardí Botànic de València el 2 de novembre de 2005, des d’ aquell dia es va convertir en un símbol de la memòria de La Punta i de la defensa de L’Horta.
El dia de la projecció estarà amb nosaltres un dels seus realitzadors per fer una mica de debat

 

Los comentarios están cerrados.