Desahucios

Carta edificio 15-o

Manifest Portes Collserola

S’intentarà desallotjar el 3VOLTES REBEL el dilluns 26 de setembre a les nou del matí. D’aquesta manera, esdevindria el tercer espai de participació popular tancat per l’Administració en menys d’un any a Nou Barris

Primer fou el Casal de Joves de Prosperitat, tancat pel Districte al setembre passat. A continuació, fou el Taller d’Autoreparació de Bicicletes – L@s Bicios@s, desallotjat i convertit en un solar sense ús, durant l’abril d’aquest any. Ara és el Casal Popular 3Voltes Rebel el que està pendent de desallotjament.

Aquest espai situat al Carrer Argullós, 108, a Nou Barris, s’inaugurà a l’estiu del 2006, després que l’Assemblea de Joves de Nou Barris el rehabilités i li donés forma de casal popular autogestionat per dur-hi a terme reunions i activitats al servei de les entitats i el veïnat del barri.

Durant aquests cinc anys d’existència, el Casal ha acollit moltíssimes activitats (participació a la Festa Major de Prosperitat, a les festes d’hivern del barri anomenades “San Xibeco”, a l’agermanament Galaico-català “La Foliada”, debats, xerrades, projeccions de pel·lícules de cinema alternatiu, recitals poètics, sopars…). També ha esdevingut la seu social de diferents entitats que han jugat un paper important al servei de les lluites veïnals al districte (Assemblea de Joves, Trobada Alternativa, Oficina de Drets Socials per l’assessorament laboral gratuït, Cooperativa Agroecològica el Llevat, Associació 500×20 en defensa de l’habitatge digne, L@s Bicios@s, La Cuarta, l’Assemblea d’Indignades, Des de Baix i la CUP de Nou Barris).

Després del procés judicial que ha finalitzat amb una sentència favorable al propietari de l’immoble, posseïdor també de diferents locals comercials de la zona, hi ha una ordre de desallotjament que s’efectuarà al matí del dilluns 26 de setembre.

Per tot això, els col·lectius que dinamitzem el Casal 3 Voltes Rebel manifestem que:

– Convoquem un esmorzar el dilluns 26 de setembre a les 8.30, al carrer Argullós, 108, en defensa dels espais veïnals autogestionats.

– Malgrat la campanya contra els espais de participació popular de Nou Barris, estem disposades no només, a defensar els casals, sinó a obrir-ne de nous.

 Trobada Alternativa de Nou Barris / Associació 500×20 / L@s Bicios@s / La Cuarta / CUP de Nou Barris

Aquí se pueden consultar los distintos vídeos en la web de la Plataforma de Afectados per la Hipoteca:

http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/los-videos/

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca convoca a les assemblees de barri de Barcelona a una trobada per coordinar la campanya ‘Stop Desnonaments’. 
Dissabte dia 3 de Setembre a les 11:00h a la Federació d’Associacions de Veíns de Barcelona (c/ Obradors, 6-10, baixos)

.En els darrers mesos, i sobretot des del naixement del moviment del 15M, les mobilitzacions per aturar els desnonaments a famílies hipotecades ha crescut a tot el país. Aquesta és una bona notícia que ha permès que moltes famílies hagin pogut recolzar-se en la solidaritat dels seus veïns/es per tal de poder mantenir el seu habitatge, alhora que ha permès denunciar una llei hipotecaria injusta i exigir a les administracions la dació en pagament com una mesura de mínims davant de l’emergència habitacional que es troba el país degut a la crisis.Durant el mes de setembre es reiniciaran els llançaments per execució i cal estar preparats pels reptes que això suposa. Cal tenir en compte que el creixement de l’oposició ciutadana als desnonaments ha vingut acompanyat d’un refinament de la estratègia per fer-los efectius, com per exemple fixar dates obertes pels desnonaments, o senzillament, com s’ha vist recentment, utilitzant de forma desproporcionada l’ús de la força policial. Abans de que comenci l’activitat frenética, creiem que ara és un bon moment per fer una reunió entre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i les diferents assemblees de barri de Barcelona que treballen o volen treballar aquest tema. Per tal de fer front a aquests reptes i fer que el moviment creixi i es consolidi, creiem que és indispensable coordinar-nos entre les assemblees dels diferents barris i la PAH. La PAH fa gairebé tres anys que treballa amb persones afectades i ens agradaria poder compartir el coneixement i metodologia que hem adquirit durant la nostra trajectòria, així com també escoltar els vostres suggeriments i idees. Us adjuntem un article on trobareu recollida part d’aquesta experiència, esperant que sigui útil de cara a la preparació de la reunió.Per tot plegat us proposem trobar-nos el proper dissabte dia 3 de Setembre a les 11:00h a la Federació d’Associacions de Veíns de Barcelona (c/ Obradors, 6-10, baixos).També assistiran membres de la FAVB, ja que la Federació ha posat en marxa un servei de suport per evitar desnonaments amb el que venim treballant en els darrers mesos amb molts bons resultats.Per raons logístiques es prega confirmar el més aviat possible l’assistència responent a aquest mail i indicant el nombre de persones que vindran.

Información para descargar:
como-parar-desahucio_a-colau1consejos-generales-prestamo-hipotecario-webpah
Información links:

Próximas fechas de deshacios: ¿quieres pararlos? ¡¡Acércate!!

1) Martes 19 de julio, 8:30h en Av. del Ferrocarril, 19; St. Adrià del Besòs; M: Verneda, La Pau

2) Lunes 25 de julio, 8:30h en C/ Andrade, 22; Clot-Camp de l’Arpa

3) Martes 26 de Juliol- Bcn (Roquetes)- C/ Lamina de la Ciudad

INFO. SOBRE EL DESALLOTJAMENT DE BADAJOZ, 112 I MANIFESTACIÓ 25 de JULIOL PELS DRETS DE LES PERSONES SENSE PAPERS, CAL UNA DENUNCIA PÚBLICA

A les persones que ocupen la nau de Badajoz, 112, unes 60, la majoria subsaharians, se’ls ha comunicat que el 25 de juliol és farà el judici per desallotjar la nau, interposat per l’empresa propietària LUCOTOR S.A. És molt difícil guanyar el judici, fet per la via civil, amb el que segurament, el jutge dictaminarà ordre de desallotjament. Davant d’això, ahir es va fer una assemblea amb els afectats, per informar de la situació i veure quines accions es poden prendre.

Queda clar que els afectats de Badajoz, no oposaran resistència al desallotjament, però el que reclamen son drets i justícia. Molts d’ells porten més de tres anys vivint al barri, amb unes condicions d’extrema duresa. La seva subsistència es basa en la recollida i venda de ferralla, i l’ajut, insuficient, que reben de la xarxa de solidaritat.

La seva quotidianitat és realment dura, fruit del racisme institucional i social. Molts/es d’ells/es són perseguits pel fet de no tenir papers i a vegades detinguts i internats en el Centre d’Internament per Extrangers de la Zona Franca, i no tenen accés a un treball o vivenda dignes.

A l’assemblea es va acordar fer una manifestació pel barri del Poblenou el dia del judici, no només per a reclamar una solució a les autoritats competents davant d’aquesta realitat sinó amb l’objectiu de denunciar col·lectivament i de manera pública la situació de desemparament i exclusió social en que aquest col·lectiu es veu empès a viure. La manifestació anirà segurament des de el carrer Badajoz, fins la Rambla del Poblenou, el mateix dia 25 de juliol per la tarda.

El compromís que vam agafar els assistents a l’assemblea era de mobilitzar el màxim número de persones. Així que tant des dels col·lectius d’immigrants africans com des de les entitats del barri, (Assemblea Social del Poblenou, Xarxa Solidària amb els Assentaments,..) es fa una crida a participar massivament de l’assemblea de preparació de la manifestació, que tindrà lloc el dia 11 de juliol a les 8 del vespre a la plaça Tisner (al costat de Badajoz, 112).

Per part de les entitats que donem suport, intentarem parlar, tant amb l’Ajuntament com amb la Generalitat, perquè s’impliquin amb el problema i donin una solució digna. Però serà molt més difícil, si no hi ha una bona resposta ciutadana. No mirem cap a un altre lloc, drets per a tothom!

És molt important que tots i totes participem en l’assemblea del dia 11 i en la manifestació del 25 DE JULIOL!

Aquí se pueden consultar los distintos vídeos en la web de la Plataforma de Afectados per la Hipoteca:

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s